Om Oss

Notmann AS

Et serviceselskap i olje og oppdrettsnæringen

Basert på fiskerikunnskap spesialister i servicefartøy

Notmann AS, stiftet i 1995, er en del av et tradisjonsrikt familierederi med tilknytninger til fiskerinæringen. Selskapets kjernevirksomhet er å leie ut servicefartøy med mannskap til oppdrett, oljenæring og andre maritime næringer. Vår driftsfilosofi baserer seg på at det er mannskapet som er den viktigste ressursen for å skape verdier. Vi legger derfor stor vekt på riktige holdninger, og at mannskapet alltid blant annet skal kjempe om å være førstemann på dekk, og sistemann i hus. Notmann AS har ansatte og eiere med lang erfaring og betydelig kompetanse innen både pelagisk fiskeri og havbruk.

I 1995 kjøpte Jonny og Georg Lokøy med familie fartøyet  Rya”, og døpte om båten til ”Notmann”. Navnet Notmann stammer fra da Georg Lokøy i 1948 kjøpte sin første fiskebåt, som også het  ”Notmann”. Fartøyet som ble kjøpt i 1995 ble så bygget om og tilpasset til å skifte og vaske brukte not-poser i en vasketrommel på dekk. Etter hvert som størrelsen på utstyret innen havbruksnæringen økte, gikk Notmann AS bort fra å vaske nøter til å heller levere generelle servicetjenester, som fortøyningsarbeid, merdskifte og transport.

Etter å ha levert tjenester til private aktører, havbruksnæring og riggverft innen oljenæring i 18 år, besluttet rederiet med eiere å investere i et nytt servicefartøy, som også ble døpt til Notmann. Servicefartøyet ble levert i slutten av 2015, og har fungert som kombinert service og avlusingsfartøy for Marine Harvest Region Sør. Det tredje fartøyet til rederiet ble levert i januar 2017, og leverer tjenester på spotmarkedet. Notmann AS har totalt 18 ansatte i rederiet per 2017.

I 2020 ble Notmann og Nothav som de første arbeidsbåtene i Norge (såvidt vi vet) sertifiserte Miljøfyrtårn. I praksis innebærer dette at vi oppfyller spesifikke krav til blant annet arbeidsmiljø, innkjøp, energi, transport, utslipp og estetikk. Vi vet at både vi og vår bransje har en del å gå på rundt bærekraft, men ønsker å gjøre noe med dette og setter derfor fokus på det som sertifisert Miljøfyrtårn.

Spesialister i servicefartøy

Laget Vårt

Jonny Lokøy
Jonny LokøyDaglig Leder
Mobil: +47 92869544
Aleksander Lokøy
Aleksander LokøyTeknisk
Mobil: +47 45201190